Kick Ass & I rymden finns inga känslor

Hej och godmorron! Jag är hemma, sjuk idag :( Men jag tänkte passa på att skriva lite om filmerna Kick Ass och I rymden finns inga känslor som jag såg i helgen. Vi börjar med Kick Ass!

KICK ASS!

Filmen handlar om killen Dave som undrar över varför ingen någon gång har funderat på att bli en superhjälte. Han tar själv tag i saken och blir superhjälten Kick Ass. Han blir mycket populär. En pappa och hans dotter gör som Dave och blir också superhjältar, men de har lite mer erfarenhet av vapen och sånt än Dave. Ingen vet att Dave är Kick Ass. Dave börjar samla på sig många fiender som helst av allt vill göra slut på Dave. En annan superhjälte som heter Red Mist kommer också. Dave måste ta hjälp av andra superhjältar för att klara sig inser han.

Jag fick inte se den här filmen på bio, för att det var 15-års gräns. Jag tänkte "varför då, den verkar ju inte så farlig!" Men nu fattar jag. De dödar folk på brutala sätt och misshandlar många. Det är inte bara som en vanlig actionfilm. Att, jaha, där dog han! Utan, alltid lika hemskt när någon dör. Så, vad tyckte jag? Jo, den var väl helt okej. Men allting kändes överdrivet. Jag förväntade mig att den skulle vara bättre! Jag är sjukt glad att jag inte fick se den på bio. Då hade jag blivit jätterädd. Så, alla ni som känner att ni är rädda för blod och sånt, skippa att se Kick Ass över huvudtaget!

I RYMDEN FINNS INGA KÄNSLOR!

Filmen handlar om bröderna Sam och Simon. Sam ska just flytta ihop med sin flickvän Frida, och Sams bror Simon ska bo med dom. Simon har Aspberger. Det betyder att han ogillar förändringar. Den enda som vet hur man ska hantera Simon är Sam. Frida tröttnar snart på att bo med Simon och flyttar ifrån Sam. Eftersom att Simon vill ha det som det var förut så ger han sig ut på jakt efter "en annan jävla tjej" åt Sam. Detta leder honom snart till Jennifer. Passar hon ihop med Sam även fast de är så olika?

Nu kanske ni tror att jag berättade lite för mycket? Men, nej. Den här filmen är så sjukt oförutsigbar, så ni kommer att bli förvånade ändå när ni ser den. När jag gick ut från bion så kände jag en värme som filmen lämnade kvar efter sig. Det kanske låter påhittat, men det kändes verkligen så. Ända in i själen så fanns en värme kvar. Det här är en film med ett bra budskap, jättebra skådespelare, sjukt roliga karaktärer, ett asbra soundtrack och värme. Det här är förmodligen den bästa svenska film som har gjorts. Kanske en av världens bästa. Hur som helst så är den helt underbar! Jag totalälskade den!


Sammanfattat:

Kick Ass: Förväntade mig att den skulle vara bättre, men helt okej. Godkänd.
2 av 5 poäng (eller nåt).

I rymden finns inga känslor: Verkligen en sjukt bra film! GÅ OCH SE! NU!
5 av 5 poäng (eller nåt).

/Helen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0